Львівські майданівці обурені, що в Києві створили ініціативну групу без них

Середа, 15 січня 2014, 14:24

Організаційний комітет зі створення Львівської обласної організації ВО "Майдан" обурився, що у Києві затвердили склад ініціативної групи зі створення ВО "Майдан" на Львівщині, не порадившись з ними.

Про це йдеться в заяві оргкомітету, оприлюдненій сьогодні, 15 січня, інформує кореспондент Варіантів.

За словами співачки, ведучої львівського Майдану Софії Федини, ініціативна група у Києві була утворена без додаткових консультацій із львівським оргкомітетом та територіальною радою.

"Рішення було спущено нам дещо зверху компартійним методом з Києва", – сказала Федина.

Член ГО "Зарваницька ініціатива", один із учасників новообраної ініціативної групи Олег Кузан натомість зазначив, що процес створення групи має бути прозорим і чесним. Зараз же, за його словами, серед 11 членів ініціативної групи 7 є представниками політичних сил і наближених до політиків особами.

Кузан заявив, що не був попереджений про те, що увійде до складу ініціативної групи. Так само про це заявив інший член групи – віце-студентський мер Львова Євген Филипець.

Водночас вони підтвердили, що їх кандидатури на членство в групі виснула представниця політичної партії УДАР у групі, депутат Львівської облради Оксана Юринець.

Відтак оргкомітет зі створення ЛОО ВО "Майдан" закликає створену у Києві ініціативну групу до співпраці.

Зокрема, пропонується провести спільну з оргкомітетом відкриту зустріч за участю відповідального за Львівську область представника Ради ВО "Майдан" з Києва у п'ятницю 17 січня о 17 годині.

Федина також зазначила, що на зустрічі збираються попросити фінансовий звіт львівського Євромайдану.

Нагадаємо, 13 січня, на засіданні Ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" у Києві затвердили склад ініціативної групи зі створення організації ВО "Майдан" на Львівщині в складі 11 осіб.

Туди увійшли Роман Ілик, Володимир Парубій, Роман Брезіцький, Ірина Сех, Ярослав Пітко, Василь Молдован, Оксана Юринець, Євген Филипець, Олег Кузан, Іван Вакарчук, Петро Колодій.

Мітки: во майдан , євромайдан львів, Олег Кузан, Софія Федина