Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

оперативне командування

rmclviv.wordpress.com

Вівторок, 21 січня 2014, 17:59

Західне оперативне командування повністю лідквідують до кінця першого кварталу цього року

оперативне командування

Наразі Західне оперативне командування проводить опис майна та здає документи у архіви, а до кінця поточного кварталу ЗОК буде повністю ліквідовано.

Про це у коментарі Варіантам повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Замість Західного оперативного командування діє оперативне командування «Північ».

Відповідно до Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України до 2017 року, 13-й армійський корпус переформований в оперативне командування «Північ», яке розташувалося у Рівному.

Збройні Cили України були без програми протягом 1,5 року. Влітку ЗСУ прийняли нову програму реформування і розвитку Збройних Сил України до 2017 року.

Згідно з нею, 13-й армійський корпус переформований в оперативне командування «Північ», яке розташувалося у Рівному, а Західне оперативне командування ліквудують.

ОК "Північ" підпорядковується 11 областей країни: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька і Чернігівська області, а також місто Київ.

Фахівці гостродефіцитних галузей із Західного оперативного командування вже перейшли на службу в ОК "Північ". Олександр Поронюк запевнив, що примусово нікого не переводять на службу в інше місто, але в Рівному проводять набір особового складу і, при бажанні, екс-службовці ЗОК можуть переїхати у Рівне.

Крім реформи оперативних командувань, передбачається виконати заходи спрямовані на внесення змін до нормативно-правових актів щодо чіткого розподілу завдань, функцій і повноважень між офіцерами та сержантами. Також визначення на державному рівні посад сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.