Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутички на грушевського

tsn.ua

Четвер, 23 січня 2014, 09:52

Мітингувальник з Червонограда може сісти на 12 років

сутички на грушевського

Сьогодні в Солом’янському суді Києва відпустили під домашній арешт 17-річного активіста спротиву з Червонограда Михайла Нискогуза, якого 21 січня 2014 року схопили «беркутівці».

Про це з посиланням на нардепа Ірину Сех передає прес-служба ВО "Свобода".

«Разом із колегою нардепом Андрієм Міщенком повернулися з Солом'янського суду Києва, де приймалося рішення про запобіжний захід щодо 17-річного Михайла Нискогуза. Це внук відомого на Львівщині священика, великого патріота та духовного авторитета отця Михайла Нискогуза. На щастя, поверталися з суду вже з Михайлом – його відпустили під домашній арешт», - розповіла Ірина Сех.

За її словами, хлопця звинувачують за ст.294, ч. 2, йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Водночас адвокати Михайла звернулися із заявою про злочин – застосування тортур – щодо юнака з боку міліції.

«Поки що ходять на свободі його мучителі, які жорстоко катували хлопця, - «доблесні беркутівці», - каже Ірина Сех. - Кількома словами не передати, яких тортур він зазнав. Роздягли, поламали пальці, зламали руку, завдавали ран ножем… Коли били, змушували співати гімн, ще й примовляли: «Ну, де твій Бандера, чого не прийде і не врятує тебе?»…

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.