Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

poltava.pl.ua

Четвер, 30 січня 2014, 10:54

На Львівщині працівниця банку привласнила мільйон гривень

гроші

У Дрогобичі 53-річна жінка привласнила кошти у сумі мільйон гривень, перебуваючи на посаді керівника відділення одного з банків.

Про це Варіантам повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

Перебуваючи на посаді керівника відділення банку, жінка здійснювала контроль за діяльністю філії, залучала клієнтів до співробітництва збанком, укладала з ними кредитні та депозитні договори, а також напідставі доручення від банку власноручно затверджувала та підписуваладепозитні договори. Відтак шахрайка пропонувала знайомим та друзям відкрити зручні депозитні рахунки.

Так, у вересні 2009 року жінка переконала своїх сусідів відкритидепозитний рахунок з високою процентною ставкою. Сім’я  погодиласьпокласти на депозит усі свої збереження у сумі майже 40 тисяч гривень. У подальшому щороку вони повинні були переоформлювати новийдоговір з нарахованими відсотками.

В іншому випадку в квітні 2010 року за тією ж схемою знайомийшахрайки поклав на депозитний рахунок кошти у сумі 57 375 доларівСША та 3000 євро. За рік чоловік вирішив зняти частину процентівнарахованих від загальної суми коштів. Щоб не викликати підозру узнайомого, шахрайка оформила заяву на видачу готівки у сумі 940 доларів США та видала йому кошти.

На своєму робочому комп’ютері жінка роздруковувала бланки договорівпро строкові банківські вклади, заповнювала та оформляла документи,які служили письмовими, переконливими доказами того, що грошовікошти вкладника знаходяться на рахунку в банку. У дійсності не буловідкрито жодного депозитного рахунку, грошові кошти на рахуноквкладників філії не надходили. У касу банківської установи жінка коштівне вносила, а привласнювала собі. При цьому, підписуючи договори, вона  ставила печатку банку.

Протягом багатьох років, вкладники вірили, що користуються послугамибанку та укладали нові договори після отримання відсотків.

«У грудні 2013 року потерпілі від шахрайських дій, вкладникизверталися  у відділення банку з проханням отримати грошові кошти подепозитних договорах. Однак працівники банку пояснили вкладникам, що ніяких депозитних договорів з ними банк не укладав, а працівник,який оформляв ці псевдодоговори у них вже не працює» – повідомивперший заступник начальника міського відділу-начальник слідчоговідділення Дрогобицького міського відділу міліції підполковник міліції Олег Наливайко.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження передбачені за ч.3, ч.4, ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1, ч.2 ст. 366 (Службове правопорушення), ч.1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підробленихдокументів, печаток, штампів), ч.2 ст. 190 (Шахрайство) КК України”.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.