Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Веремчук

Четвер, 27 лютого 2014, 18:59

Веремчук повертає міліцію на вулиці Львова

Валерій Веремчук

У Львові відновлять нормальну роботу правоохоронних органів.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив депутат Львівської міськради, керівник Самооборони Майдану Валерій Веремчук.

За словами Веремчука створено спільний Комітет оборони до складу якого увійшли представники правоохоронців, Правого сектору та Народної самооборони.

Керуватиме штабом голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Координаційний штаб комітету працюватиме у приміщення ЛОР. 

Згідно з рішенням комітету, відтепер громадська самооборона не зможе діяти самостійно. Дії сотень самооборони, повинні бути попередньо погоджені зі штабом. Автомобілі самооборони мають знаходитися за місцем дислокації і виїжджати лише за викликом.

Представники народної самооборони не зможуть більше зупиняти автомобілі, що здались їм підозрілими, проте за самообороною залишається право супроводжувати машини до місця зупинки та вже там з’ясовувати ситуацію.

Також, будуть зняті всі блок-пости на в’їзді в місто.

Комітет керуватиме спільним патрулюванням вулицями Львова спільних патрулів організованих груп активістів та міліціонерів

"З сьогоднішнього дня правоохоронці повертаються на вулиці Львова в своїй формі. Це дуже важливо, і їхня робота буде йти спільно з нашими добровольцями. У автомобілях правоохоронців будуть знаходитися проінструктовані волонтери тої чи іншої організації" – заявив він.

Також Веремчук повідомив, що будь-які дії відбуватимуться у рамках чинного законодавства і вчиняти їх зможуть тільки ті, хто має на це право.

"Заборонено самостійні дії для всіх сотень, середовищ, різних груп. Заборонені будь-які індивідуальні дії без погоджень з цим координаційним штабом. Всі автомобілі, які патрулюють місто мають знаходитися за місцем дислокації в тому чи іншому штабі, офісі. І вже тільки за викликом координаційного штабу виїжджати на те чи інше місце конфлікту чи якоїсь проблеми" – зазначив керівник Самооборони Майдану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.