Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

kolo.poltava.ua

Вівторок, 4 березня 2014, 12:02

Рада ухвалила заяву щодо виведення іноземних військ з України

верховна рада

Народні депутати проголосували за заяву, яка передбачає виведення іноземних військ з території України.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи пленарне засідання у вівторок, заявив, що «відповідно до Конституції України та українського законодавства лише Верховна Рада може приймати рішення, в разі потреби, звертатись до інших держав щодо введення іноземних військ.
«Це виключно компетенція парламенту, - сказав він. - Жодна країна не може прикриватися заявами громадянина, навіть і екс-президента».

Крім того, О. Турчинов зазначив, що Генеральна прокуратура проводить слідство щодо масових вбивств в Україні.

«Одним із головних фігурантів у цих справах є колишній президент В. Янукович», - сказав він, додавши що ГПУ звертатиметься до Російської Федерації, де зараз знаходиться В. Янукович, з вимогою його негайної екстрадиції до нашої країни, «де йому буде забезпечений чесний та неупереджений суд».

«Для швидкого зняття напруги, яка сьогодні виникла в АР Крим, Російська Федерація повинна негайно повернути свої війська до місць їх дислокації та припинити втручання у внутрішні справи нашої країни», - наголосив керівник Парламенту. Крім того, за його словами, видача В. Януковича сприяла б пришвидшенню нормалізації двосторонніх стосунків наших країн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.