Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

підприємці ринків львова

Неділя, 9 березня 2014, 14:36

Підприємці Добробуту вимагають від власників ринку зменшити орендну плату

підприємці ринків львова

Підприємці ринку Добробут у Львові имагають у власників ринку зменшити орендну плату, яка є надвисокою, та хочуть провести незалежну аудиторську перевірку діяльності ринку. 

Про це підприємці повідомили на зборах, повідомляє Автономний опір. 

Працівники промислового крила ринку скаржаться, що продажів майже немає, товар ніхто не купує, а орендна плата є надзвичайно високою. Багатьох працівників турбують побутові питання: аварійного стану базару, ремонту, смороду, антисанітарії.

6 березня під час пікету під міськрадою мер міста Андрій Садовий заявив працівникам ринку, що жодних угод і оренд місто з ринком немає, власників ринку теж, - зазначено у повідомленні. 

Адміністрація ринку це заперечує.

Представник австрійської компанії «Ost-Invest-und-Bauprojektmanagement GmBH», яка нібито орендує землю у міста, Валерій Холодило на зборах повідомив людям, що щорічно ринок сплачує приблизно 1 млн. грн податку, ~150 000 грн. з якого йде у бюджет міста.

Власник ринку заявив, що помісячної оплати оренди бути не може, а вкладати гроші в базар компанія не буде, тому що «він є тимчасовим».

Підприємці вирішили, що утворюватимуть свою профспілку, найматимуть юриста, який буде представляти їхні інтереси, і продовжувати боротьбу.

Як відомо, на земельній ділянці за театром ім. М. Заньковецької планувалось збудувати готель міжнародного класу. Проте не склалось, і на цьому місці виник тимчасовий ринок, який функціонує вже 15 років. Після повстання працівників ринку адміністрація і управляюча фірма лякають людей тим, що їм, мовляв, «не треба мороки», і вони ліквідують базар й все-ж почнуть будувати обіцяний готель.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.