Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закордонний паспорт

ru.tsn.ua

Середа, 16 квітня 2014, 11:28

Українці в Білорусі та Росії зможуть голосувати на виборах лише за закордонними паспортами

закордонний паспорт

Громадяни України, які знаходяться в Росії і Білорусі, зможуть проголосувати на виборах президента України 25 травня лише за закордонними, дипломатичними або службовими паспортами.

Про це повідомив генеральний консул України в Москві Геннадій Брескаленко , передає Юридическая практика.

«Верховна Рада України внесла зміни до Закону про вибори, і за кордоном людина тепер може проголосувати, маючи лише закордонний паспорт, дипломатичний чи службовий. Скасовано право виборців голосувати за внутрішнім паспортом , як раніше було на території Білорусі та Російської Федерації», - розповів Геннадій Брескаленко.

За словами Брескаленко , виборчі комісії при посольстві і генеральних консульствах України в Росії повинні бути створені до 6 травня. Після цього їм будуть передані списки виборців, які включають інформацію про громадян України, які перебувають на території Росії.

Ті громадяни України, які перебувають на території Росії і раніше вже голосували на закордонних виборчих дільницях за внутрішніми паспортами, до 19 травня повинні подати заяви про неточності у списку виборців та внесення змін відповідно до закордонним паспортом.

Подати заяву про включення до списку виборців по закордонному паспорту необхідно особисто включно до 19 травня, підкреслив дипломат. Генконсул також пояснив, що в день виборів можна буде вносити в списки виборців тільки поправки, пов'язані з виправленням неточностей в прізвища , імені та по батькові. Виборча комісія не має права включати громадян у списки виборців в день голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.