Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

шахта

dedmaxopka.livejournal.com

Середа, 16 квітня 2014, 12:09

На Сокальщині планують затопити шахту, що загрожує екології в районі

шахта

У лютому цього року Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Держгірпромнагляд вирішили розпочати процес зупинки водовідливної установки шахти "Візейська" у с. Сілець Сколівського району.

Про це йдеться на сайті Голос з-над Бугу.

Місцева влада та мешканці проти такого рішення, оскільки, на їхню думку та думку експертів, дане рішення прийнято без урахування  соціально-економічних та екологічних наслідків для місцевої громади.

Підтримали громаду у  ДП "Львіввугілля". Під головуванням директора держпідприємства Олега Акімова відбулося засідання технічної ради.

На ній всебічно розглядалися нинішній етап ліквідаційних робіт на шахті "Візейська" і проблемні питання, пов'язані з ними.

При розробці основного проекту ліквідації шахти, на думку експертів, необхідно врахувати теперішні негативні наслідки від роботи шахти та можливість попередження затоплення, заболочення територій, так і забруднення підземних та ґрунтових вод, а також розробити заходи щодо зменшення та попередження негативного впливу на навколишнє природне середовище в цьому районі.

Місцеві депутати також запропонували послухати думки науковців інститутів "УкрНДІпроект", "УкрНДМІ" НАН України, зустріч з якими відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, шахту «Візейська» було закрито у 2009 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.