Генпрокуратура не знайшла доказів умисного вбивства Сашка Білого

Вівторок, 22 квітня 2014, 14:59

Заступник в.о. Генпрокурора Олексій Баганець заявив, що Генпрокуратура не знайшла доказів версії про зумисне вбивство Сашка Білого.

"На сьогоднішній день таких свідчень у матеріалах кримінального провадження немає", - заявив Баганець, пише "Голос України".

За словами Баганця, слідством було висунуто дві версії – убивство під час затримання правоохоронцями або ж самогубство, мовляв, Музичко міг сам випадково натиснути на курок, коли чинив опір правоохоронцям. За матеріалами кримінальної справи було призначено більше 27 судово-медичних експертиз, з більшості яких уже отримано висновки, допитано 21 особу.

Експерти прийшли до висновку, що кулі, вилучені з тіла Музичка і з руки пораненого працівника міліції, було випущено з однієї вогнепальної зброї – пістолета Макарова, який був у Музичка. Коли руку Музичка витягнули з-під його бездиханного тіла, його палець лежав на курку пістолета.

Нагадаємо, що однак «Правий сектор» звинувачує міліцію і особисто міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у навмисному вбивсті Сашка Білого.

У ніч на 25 березня під час спецоперації міліцією було застрелено західноукраїнського керівника "Правого сектору" Олександра Музичка.

Мітки: Правий сектор, прокуратура