Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

gorod-kiev.com.ua

Середа, 23 квітня 2014, 13:00

Антимонопольний комітет почав розслідування стосовно подорожчання ліків

аптека

Через надходження звернень громадян до АМКУ стосовно подорожчання лікарських засобів, комітет ініціював дослідження ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету України.

Зазначеним дослідженням охоплені найбільші аптечні мережі та їх основні постачальники.

Слід зазначити, що станом на сьогодні частка імпортних лікарських засобів складає понад 70% від загального обсягу реалізованих в Україні лікарських засобів. Отже, коливання курсів валют може суттєво впливати на вартість лікарських засобів для кінцевого споживача.

Проте, поряд з об’єктивними факторами, що спричиняють зростання цін на лікарські засоби, в тому числі введення ПДВ на дану категорію товару, є ознаки прояву зловживання ринковою владою та узгодження конкурентної поведінки учасників ринку лікарських засобів. У зв’язку з цим, Комітетом буде проведено аналіз механізму формування цін на лікарські засоби на зазначеному ринку.

У разі виявлення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції Комітетом будуть вжиті заходи згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, Державна служба України з лікарських засобів запропонувала зобов’язати працівників аптечних закладів інформувати громадян про усі наявні в них лікарські засоби різних торгівельних найменувань, але однакових за своєю діючою речовиною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.