Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оля Євстігнєєва

lvivpost.net

Четвер, 24 квітня 2014, 13:45

Мобілізація в Україні – це саботаж, – координатор Форуму громадянських ініціатив

Оля Євстігнєєва

За словами координатора Форуму громадянських ініціатив Олі Євстігнєєвої оборонна державна мобілізація та мобілізація Правого сектору – це саботаж.

Про це заявила координатор Форуму громадянських ініціатив Оля Євстігнєєва на прес-конференції на тему: «Постмайданний період громадського середовища: розроблення актуальних завдань на Всеукраїнському форумі громадянських ініціатив у Львові 29-30 квітня».

«Ефективна оборонна мобілізація – це перш за все робота з людьми. Люди, які готові виконувати певні функції повинні бути навчені, вони повинні спілкуватися з військовими, супроводжувати їх на певні завдання. Оце і є різниця між ефективною мобілізацією і мобілізацією для галочки.

Насправді це саботаж мобілізації, бо люди готові, якісь списки складають, але тим не менше людей не навчають, не кажуть з якою метою їх мобілізували. Тому, зовнішньо складається таке враження, що так. в Україні мобілізація, Україна готова захищатись від зовнішніх та внутрішніх ворогів, але насправді вона ні на що не здатна. Вона мобілізована формально і не знає що до чого, і в таких моментах дуже важко зберігати патріотизм», – заявила координатор Форуму громадянських ініціатив Оля Євстігнєєва.

«В мене є знайомі з Правого сектору, які кажуть, що вони вже другий, чи третій тиждень сидять на валізах. Вони умовно кажучи мобілізовані, вони чекають, умовно кажучи коли їх відправлять на схід», – додала Оля Євстігнєєва.

Нагадаємо, що 14 квітня у Львові Правий сектор оголосив про створення мобілізаційного штабу з організації та відправки чоловіків у центральний мобілізаційний штаб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.