Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Панас

Четвер, 8 травня 2014, 11:52

Прокуратура закрила справу щодо затримання фотографа Олега Панаса

Олег Панас

Прокуратура вирішила закрити кримінальне провадження за фактом незаконного затримання львівського фотографа Олега Панаса.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Провадження буде закрито через відсутність у діях міліціонерів складу кримінального правопорушення.

Водночас, органом слідства 28.03.2014 розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень старшим слідчим в ОВС СУ ГУ МВС України у м. Києві, пов’язаного з порушенням процесуальних прав затриманого, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України. Подальше досудове розслідування у ньому проводитиме прокуратура м. Києва.

У той же час розслідуванням установлено, що працівниками міліції ГУ МВС України у Львівській області допущено порушення вимог КПК України щодо складання відповідного протоколу про затримання громадянина О. Панаса, повідомлення його родичів та надання безоплатної правової допомоги.

З огляду на це, прокуратурою області ініційовано перед керівництвом ГУ МВС України у Львівській області питання про притягнення вказаних міліціонерів до дисциплінарної відповідальності. За наслідками його розгляду, керівництвом ГУ МВС України 3 працівникам міліції оголошено суворі догани.

Зазначимо, що прокуратура Львівської області не погоджується із такими висновками у зв’язку із м’якістю покарання.

Оскільки, керівництвом правоохоронного органу не зроблено належних висновків щодо відповідності характеру вчинених проступків підлеглими працівниками ступеню суспільної небезпеки негативних проявів у діяльності працівників міліції.

У зв’язку з цим, 05.05.2014 року прокурором Львівської області новому керівництву органів внутрішніх справ скеровано листа-зауваження про перегляд раніше зроблених висновків та застосування до працівників міліції, винних у допущені порушень вимог КПК України під час затримання О. Панаса адекватного заходу дисциплінарного впливу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.