Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прощання

loda.gov.ua

Середа, 21 травня 2014, 09:56

У Бродах попрощались з льотчиками, котрі загинули у Слов’янську

прощання

Церемонія прощання з п’ятьма льотчиками 16-тої бригади армійської авіації відбулась вчора у військовій частині 2595, що у Бродах. Військові загинули під час антитерористичної операції у Слов’янську Донецької області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зранку тіла льотчиків доставили на аеродром в с.Конюшків Бродівського району. Опісля траурна процесія вирушила до Бродів й урочисто проїхала містом. Вздовж маршруту автоколони вишикувались місцеві мешканці, які тримали у руках жовто-блакитні прапори з жалобними стрічками, а також квіти.

Загиблі льотчики виконували миротворчі місії на різних континентах, «пройшли по три війни». Про це розповів командир 16-ої бригади полковник Ігор Яременко.

«На Донеччині вони загинули не від сепаратистів, а від бандитів, які приїхали сюди заробити грошей і яким байдуже, чи це буде Донецька республіка, чи це буде Україна», – додав Ігор Яременко.

Льотчики загинули в бою 2 травня.

Двох із п’яти загиблих льотчиків (Олександра Сабаду та Миколу Топчія) із Бродів гелікоптером доставили у Кіровоградську та Харківську області, де їх поховають. Руслана Плоходька, Сергія Руденка та Ігоря Грішина поховають на Бродівщині. Похорон відбудеться сьогодні, 21 травня, об 11 годині.

Нагадаємо, 21 травня на Львівщині оголошено Днем жалоби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.