Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

abakan-news.ru

Неділя, 25 травня 2014, 15:39

На Львівських ОВК немає пандусів, але кабінки пристосовані для людей з особливими потребами

На виборчих дільницях Львівщини кабінки для голосування пристосовані для виборців на візках, але пандусів немає.

Про це на прес-конференції повідомив  керівник ГО "Зелений хрест" Олександр Волошинський, передає кореспондент Варіантів.

В школах давно мали бути встановлені пандуси, але їх не встановили. Відповідно на виборчі комісії людям з особливими потребами не можуть потрапити без сторонньої допомоги, – розповів Олександр Волошинський.

Проте кабінки для голосування пристосовані для людей, які пересуваються  за допомогою інвалідних візків.

Також є складність у голосуванні для людей з вадами зору. Сьогодні у Львові був випадок, коли спостерігачі відмовилися впустити з людииною вадами зору помічника, бо останній закріплиний за іншою виборчою дільницею. Але цей конфлікт владнали.

Бюлетні зі шрифтом Брайля технічно не можливо зробити, а трафарети, які використовували на виборах у 2004 та 2005 роках, не були ефективними. Попри це, 90% жителів Львова та Львівщини з вадами зору сьогодні проголосують, – запевнила Любов Кукурудза (УТОС).

Крім цього, станом на 14:00 майже на всіх спецільних ОВК відбулося голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.