Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обстеження зору

apteka-traw.com

Понеділок, 2 червня 2014, 12:57

У Львові 310 дітям обстежили зір: більше третини мають відхилення

обстеження зору

У Львові 1 червня відбулась доброчинна акція «Захистимо право дитини бачити!», під час якої було обстежено 310 дітей різного віку. У 143 з них було виявлено відхилення від норми.

Про це повідомили організатори заходу.

Під час акції лікарі Асоціації дитячих офтальмологів України за допомогою авторефрактометрів безкоштовно провели спеціальне обстеження (визначення будови ока дитини), яке допомагає виявити, зокрема, косоокість, астигматизм, короткозорість та далекозорість.

«На жаль, ми можемо констатувати, що проблема захворюваності очей у дітей прогресує. Якщо порівняти результати попередньої акції у Львові, під час якої було обстежено 114 дітей і у кожного третього було виявлено відхилення, то видно регрес ситуації. Під час обстеження було виявлено випадки захворюваності, яка розвинулась давно у дітей, яким вже 12 – 15 років. Батьки мають більш відповідально ставитися до профілактики захворювань і не рідше одного разу на рік приводити дітей на обстеження. Навантаження на зір з кожним роком зростає – комп’ютер, телевізор, планшет, стреси – все це негативно впливає на зір», - наголосив за підсумками проведеного обстеження один із організаторів заходу, доктор медичних наук, перший заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Роман Ілик.

Діти, у яких було виявлено відхилення від норми, були скеровані на подальше детальніше обстеження. Усі батьки отримали фахові консультації лікарів-офтальмологів.

За словами головного позаштатного дитячого офтальмолога ДОЗ ЛОДА Адріани Патер, більше половини батьків не знали про проблему дитини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.