Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

П'ятниця, 8 червня 2012, 13:42

Вінничани подарували Львову до Євро-2012 ретро-трамваї

Два вінницькі трамваї 1988 року випуску із написом «Дарунок львів’янам від вінничан» незабаром вирушать до Львова. Рішення про дарунок на Євро-2012 ухвалив виконком Вінницької міської ради в четвер. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

 

«Враховуючи клопотання міської ради Львова, потребу цього міста в електротранспорті та проведення Євро-2012, ми вирішили зробити цей подарунок», - так прокоментував презент львів'янам від вінничан міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

До відправлення у Львів підготовлено вагони КТ-4su №№ 209 та 213, випущені в Чехословаччині у 1988 році. Попередньо їх відремонтували. Наразі вони повністю готові до експлуатації. Вартість робіт із відновлення кожного трамвайного вагона становила близько 250 тис. грн.

За словами начальника комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Володимира Бугайчука, якщо вінницькі трамваї припадуть до душі львів'янам, можна буде запропонувати керівництву міста придбати більше таких трамвайних вагонів.

«Завдяки поповненню трамвайного парку швейцарськими вагонами, в резерві є близько 40 одиниць трамваїв. Частину ми будемо готувати для власних потреб, з огляду на перспективу розширення трамвайної мережі, а частину ми можемо запропонувати придбати іншим містам, зокрема Львову», - стверджує В. Бугайчук.

Перевезення вагонів здійснюватиметься автомобільним транспортом за рахунок львів'ян. Перший вагон буде відправлено 11 червня, а другий - 13 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.