Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

фінансова допомога

tsn.ua

Вівторок, 17 червня 2014, 15:18

Євросоюз виділяє Україні 500 млн. євро макрофінансової допомоги

фінансова допомога

Сьогодні Європейська Комісія від імені ЄС виділила Україні 500 млн. євро – перший кредитний транш з нової програми макрофінансової допомоги для країни (MFA II).

Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Ці кошти було виділено після того, як Україна отримала 100 млн. євро, які було надано з попередньо погодженої програми макрофінансової допомоги (MFA I) 20 травня. Мета обох програм – підтримати Україну економічно і фінансово у складний період її розвитку.

«Європейський Союз надає надважливу допомогу зусиллям України у розв’язання її головних економічних проблем, – підкреслив Віце-президент Європейської Комісії з економічних і монетарних справ Оллі Рен. – Сьогоднішній транш є наступним конкретним виявом європейської солідарності з українським народом».

Загальна підтримка України Євросоюзом у рамках макрофінансової допомоги складає 1,61 млрд. євро; після виділення сьогоднішнього траншу залишається ще 1,01 млрд. євро. Ця підтримка є частиною ширшого пакету допомоги Україні, про який Європейська Комісія оголосила 5 березня, а лідери ЄС підтримали під час саміту Євросоюзу, який відбувся наступного дня, 6 березня.

Макрофінансова допомога ЄС доповнить ресурси від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших донорів у контексті стабілізації та програми реформ, започаткованої нещодавно українською владою за допомоги МВФ. Також вона спрямована на зменшення короткострокового дефіциту платіжного балансу та вразливості фінансово-бюджетної сфери країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.