Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земля

solcity.info

Четвер, 3 липня 2014, 10:09

Прокуратура на дала сільраді роздерибанити 20 га землі

земля

Прокуратура через суд поверне державі понад 20 гектарів землі вартістю майже 270 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про земельні ділянки (паї), які Шегинівська сільська рада вирішила передати в оренду. Проте вказані ділянки знаходяться за межами населеного пункту і відповідно не є землями територіальної громади.

Відтак, сільрада порушила вимоги ст. 12 Земельного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та вийшла за межі наданих їй повноважень.

З огляду на це, прокуратура Мостиського району подала позов до суду про визнання незаконним і скасування рішення Шегинівської сільської ради від 07.02.2014 №20 «Про укладення договору управління спадщиною (неуспадкованими) не витребуваними земельними частками (паями) громадян між сільською радою та ФГ «Гренд» щодо вищевказаних земель.

Зазначимо, що постановою Львівського окружного адміністративного суду позов прокурора задоволено в повному обсязі.

У випадку вступу рішення суду в законну силу в державну власність буде повернуто земельну 20,4 га вартістю 265,5 тис. грн.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.