Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

oblrada.lviv.ua

Середа, 9 липня 2014, 16:45

На Львівщині вшанують пам’ять загиблих у «Бродівському котлі»

20 липня у Золочівьькому та Бродівському районах, за ініціативи Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» і Благодійного фонду «Броди-Лев» відбудеться ряд заходів, спрямованих на вшанування пам’яті загиблих у «Бродівському котлі».

Про це повідомила прес-служба Золочівської райради.

У липні 1944 року на теренах Західної України відбувався бій між червоноармійцями та вояками німецького Вермахту, що отримав назву «Бродівський котел». У ході тогочасних подій під прапорами різних імперій полягли тисячі українців.

Програма заходу передбачає покладання квітів і молитву за загиблими – об 11.00 годині на горі Жбир, що у селі Ясенів Бродівського району, а о 12.00 годині – у селі Підгірці Бродівського району.

О 14.00 у селі Червоне Золочівського району заплановано відвідини військового кладовища вояків дивізії «Галичина» і перепоховання віднайдених товариством «Пам’ять» останків вояків «Галичини» та Червоної армії, а також покладання квітів та молитва.

Через годину, о 15.00, – заходи завершаться театралізованим військово-історичним дійством «Прорив з оточення». Тоді ж буде здійснено історичну реконструкцію останнього бою Бродівського оточення, який відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне і Ясенівці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.