Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

українська мова

vk.com

Четвер, 10 липня 2014, 10:13

У Львові представники восьми країн вивчатимуть українську мову

українська мова

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) цього року вже вп’яте проводить літню школу української мови і культури "Крок до України".

Про це інформує 5 канал.

Як повідомляється, цього року до участі у школі зголосилися 13 осіб з Росії, а також представники Польщі, Сербії, Білорусі, Румунії, Киргизстану, Словаччини – всього 27 студентів різного віку, професій та інтересів, які виявили бажання приїхати на два тижні до Львова, вивчати українську мову та пізнавати культуру України.

Зокрема, у школі навчатимуться й учасники зі Східної України, адже і в них є потреба відкривати для себе Україну, пізнавати її іншою, ніж знали дотепер, кажуть в МІОКу.

"Я вважаю ненормальним і злочинним явищем антиукраїнську істерію, яку нагнітають в Росії, і маю намір протистояти їй шляхом зміцнення особистих та громадських зв’язків між Росією та Україною. Вважаю відновлення миру й добросусідських стосунків між російським та українським народом важливим, складним та гідним завданням", – написав у мотиваційному листі один з учасників школи.

У програмі навчання – інтенсивний курс української мови, екскурсії, майстер-класи, перегляд українських фільмів і багато інших цікавих речей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.