Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Надія Савченко

Середа, 16 липня 2014, 13:47

"Свобода" розмістила плакат "Путлер капут" на табличці генконсульства Росії у Львові

Надія Савченко

Сьогодні під час пікету ВО "Свобода" Генерального консульства Російської федерації у Львові в підтримку льотчиці Надії Савченко, пікетувальники розмістили на табличці Генконсульства плакат з написом "Путлер капут", а також заклеїли ворота дипломатичної установи скотчем.

Учасники акції, яких зібралось під генконсульством РФ близько 50, наголосили, що їхня акція є цілком мирною.

В той же час поблизу приміщення генконсульства було помічено близько 10 охоронців у формі.

Пікетувальники скандували "Наді волю!", "Слава Україні!" та "Україна – понад усе", а в руках тримали Прапор України і прапори ВО "Свобода".

За годину протесту до пікетувальників так ніхто і не вийшов.

Учасники пікету намагались потрапити у двір Генконсульства, щоб передати звернення генеральному консулу РФ у Львові Олегу Астахову, проте охоронці їх не впустили.

Тоді вони попросили, щоб хтось із працівників консульства вийшов до них, однак охорона повідомила, що у консульстві нікого нема, навіть технічних працівників. Після цього вони розмістили на табличці Генконсульства плакат "Путлер капут", а також заклеїли ворота скетчем.

"Хотілось би нагадати пану Астахову, що терпіння львів’ян не є вічним і ми боротимемося за кожного українського героя. Ми наполягаємо, щоб генконсул доніс до Кремля наші вимоги. А саме: негайно припинити агресію проти України, звільнити всіх політв’язнів та полонених", – заявив депутат Львівської міськради від ВО "Свобода" Любомир Мельничук.

"Завтра буде рівно місяць, як Надія Савченко перебуває у воронезькому СІЗО, і ми навіть не знаємо, що з нею відбувається. Надія Савченко для всіх нас – взірець незламної боротьби, адже ця дівчина добровільно записалася в збройні сили і яка абсолютно мужньо, дивлячись у вічі окупантам, не виказала десяткам чоловіків місце розташування українських військових", – розповів Любомир Мельничук.

Депутат також вважає, що Росія у справі зі Савченко порушує всі міжнародні угоди, оскільки, згідно з Женевською конвенцією, навіть до військовополонених зобов’язані впускати представників їхньої країни.

За словами свободівців, акція також частково спрямована на українську владу, від якої вони вимагають більш активних дій стосовно звільнення полонених, зокрема Надії Савченко. «Ми всі бачили її незламну патріотичну позицію, вона стала прикладом для всіх українців. І її звільнення як військовополоненої є нашою першою вимогою сьогодні», - кажуть пікетувальники.

Нагадаємо, що Надія Савченко брала участь у бойових діях добровольчого батальйону «Айдар». У червні вона потрапила у полон до терористів, а нещодавно стало відомо, що українка перебуває у СІЗО м. Воронежа. Згідно з даними російських правоохоронців. Російські правоохоронні органи підозрюють Надію Савченко у причетності до загибелі журналістів російської державної телерадіокомпанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.