Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет на Ярославенка

Четвер, 17 липня 2014, 11:59

У Львові мешканці вулиці Ярославенка вимагали припинити будівництво багатоповерхівки

пікет на Ярославенка

Вчора, 16 липня, жителі будинків по вулиці Карманського, 19 та Ярославенка, 22-а провели збори, на яких вкотре висловили протест проти будівництва нового 12-поверхового будинку.

Про це інформує кореспондент Варіантів.

Близько 30 учасників протесту відстоювали пам’ятку історії та мистецтва, яку, за їхніми словами, незаконно викупили та зруйнували.

Люди нарікали на невдало призначений забудовником час для переговорів. «У зв'язку з тим, що більшість жителів працюють, всі охочі не змогли висловити свою думку стосовно новобудови. Це вигідно забудовнику», - скаржиться учасниця мітингу.

Нагадаємо, що будинок композитора Ярослава Ярославенка на однойменній вулиці у Львові зруйнували ще 11 вересня 2008 року, незважаючи на тодішні протести і вимоги місцевого населення зупинити будівельні роботи.

Раніше будинок належав родині Ярославенка та ще двом сім’ям, а у січні 2008 року його викупив син екс-заступника голови Львівської ОДА Ростислав Мельник, який спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а потім зруйнував будинок. На місці будинку з пам’яткоохоронним статусом компанія «Ріел» планує звести багатоповехівку, що може завдати шкоди прилеглим будинкам.

Додамо, що у лютому Сихівський райсуд зобов’язав забудовника відновити будинок Ярослава Ярославенка, щоправда, забудовник не хоче цього робити і подав апеляцію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.