Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ратуша

helpintourism.com

Четвер, 24 липня 2014, 11:47

У Львові перед ратушею протестували проти забудов

ратуша

Сьогодні біля міської ради протестували активісти, які виступають проти будівництва на вул Карманського, Лазаренка, Повітряній та пр Червоної Калини.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

З активістами поспілкувався директор департаменту містобудування Андрій Павлів. Зокрема, він зазначив, що по усіх адресах проводяться зустрічі з мешканцями, під час яких обговорюють питання використання земельних ділянок та відповідність будівництва законодавству. 

«Мені було повідомлено, що прийдуть мешканці з 5 вулиць: пр Червоної Калини, 109, Карманського, Повітряна, Сахарова та Лазаренка. Про кожен об’єкт треба говорити окремо.

Якщо ми говоримо про Червоної Калини, 109, то у нас уже відбулося кілька зустрічей з активною громадою і в школі, і на вулиці. Після того було кілька зустрічей у мене в кабінет, де ми обговорили, що ми будемо робити далі. Була пропозиція мешканців про те, щоб влаштувати сквер та благоустрій на пішохідному бульварі і не забудовувати його ні малими архітектурними формами, ні кіосками, ні кафе. Це є бажання мешканців.

По вулиці Карманського на сьогоднішній день уже теж відбулося кілька зустрічей. Тривають суди і зі сторони забудовника, і зі сторони мешканців. Ми чекаємо на результат, щоб ми отримали вже якийсь певний вердикт на рівні судових розмов. Контакти в нас є постійні з мешканцями, вони вже також неодноразово були в мене у кабінеті, і ми обговорюємо з ними, яка може бути співпраця і використання земельної ділянки.

По вулиці Повітряній я ще не зустрічався з мешканцями, але сьогодні о 17:00 год, з ініціативи керівника Залізничного району, запрошена активна група до мене. Я їх вислухаю і покажу ті документи, які є в департаменті.

Щодо вулиці Лазаренка ніяких документів, звернень на забудову у департаменті немає. Вулиця Сахарова – Куликівська - там конфлікт був уже неодноразово. Також там йдуть перемовини», - розповів Андрій Павлів.

Також він додав, що о 17.00 год проведе зустріч з активними мешканцями з вул Повітряної.

«О 17:00 год будуть показані документи. Ми зможемо спільно побачити документи, що є у департаменті, і визначити, чи це є прибудинкова, чи паркова територія.

Департамент містобудування не видає дозволи на будівництво. А наказ є на умови та обмеження, який опирається на відповідну документацію.

Я запросив працівників управління земельних ресурсів, керівника управління екології і представників управління архітектури. Ми покажемо усі документи. Вони покажуть увесь картографічний матеріал та інші документ, на підставі яких було зроблено ті чи інші висновки. Ми говоримо лише про компетенцію департаменту містобудування ЛМР», - додав Андрій Павлів.

Більшість ділянок, проти будівництва на яких сьогодні витупали активісти, перебувають в оренді.

«Ділянка на пр Червоної Калини, 109, є в оренді на 10 років від 2010 року. Земельна ділянка по Карманського є приватною власністю. По вулиці Повітряній - оренда. Щодо вул Лазаренка я не володію інформацією, бо там є акти Львівської Політехніки і інших приватних структур. По вул Сахарова - Куликівській, якщо не помиляюся, є оренда», - додав Андрій Павлів, директор департаменту містобудування ЛМР.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.