Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шпигун

businessweek.com

П'ятниця, 1 серпня 2014, 12:48

У Львові співробітники СБУ затримали російського шпигуна

шпигун

СБУ не допустила реалізацію задуму російських спецслужб по створенню в західному регіоні України агентурної мережі, завданням якої був збір секретної інформації про сили та засоби, задіяні в АТО на Сході.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"30 липня ц.р. у Львові співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який за завданням російської військової розвідки повинен був створити агентурну мережу з числа колишніх і діючих військовослужбовців. Незаконно отриману таємну інформацію зловмисник повинен був передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території АР Крим", - зазначається в повідомленні.

СБУ повідомляє, що російський шпигун прибув в Україну ще два роки тому і оселився у Львові під прикриттям підприємництва. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність - підшукував осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду.

"Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому", коли він намагався отримати дані про відрядження військових в район АТО", - додали впресс-службі.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.