Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прапор Ізраїлю

middleeastmonitor.com

П'ятниця, 22 серпня 2014, 12:43

У Львові можуть відкрити консульство Ізраїлю

прапор Ізраїлю

Керівництво Львівської ОДА обговорило з делегацією представництва американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу можливість відкриття почесного консульства Ізраїлю у Львові

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

Окрім відкриття ізраїльського консульства у Львові, також обговорювали сприяння у відкритті авіаліній між Львовом та Ізраїлем і США, допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території Львівщини тощо.

Під час зустрічі президент об’єднання комітетів для євреїв Лоуренс Лернер повідомив, що основна місія приїзду делегації в Україну – допомогти українському народу у боротьбі із зовнішнім агресором.

Основне питання  щодо спільної співпраці об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу та влади Львівщини, яке було обговорено під час зустрічі  – це питання відновлення та збереження пам’яток культурної спадщини єврейського народу на території Львівської області.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини та культупних цінностей ОДА Андрія Левика, в області є близько 9 тисяч пам’яток культурної спадщини, серед яких чимало єврейських. Він розповів, що влада тісно співпрацює з єврейською общиною щодо відновлення цих пам’яток. Однак, на його думку, в перспективі було б добре прийняти спеціальну Програму зі спільного фінансування відбудови пам’яток єврейської общини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.