Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

peritus.com.ua

Середа, 10 вересня 2014, 10:11

Львівська міськрада рада нароздавала земель на 22 млн. грн. Прокуратура подала в суд

земельна ділянка

Цьогоріч прокуратурою міста Львова за наслідками перевірок заявлено до судів 11 позовів про скасування незаконних актів Львівської міської ради щодо передачі у власність та оренду земельних ділянок, загальною вартістю більше 22 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, до Львівського окружного адміністративного суду внесено позов з вимогою визнати протиправною ухвалу ЛМР, якою одному із споживчих кооперативів погоджено місце розташування ділянки та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення території, площею 0,16 га на вул. Сихівській, в оренду на 10 років для облаштування підземної торгової галереї.

Підставою для реагування у цьому випадку послужили порушення міськрадою вимог закону, яким передбачено порядок передачі комунальних земель винятково за результатами проведення земельних торгів. Крім цього, встановлено, що зазначена ділянка розташована у межах червоних ліній вулиці, на якій не передбачено розміщення будь-яких надземних та підземних споруд.

Відтак, прокурором вимагається скасувати згадану ухвалу сесії Львівської міської ради.

Зазначимо, що загалом у поточному році, за результатами розгляду аналогічних позовів прокуратури Львова, попереджено незаконне надання та використання ділянок на території міста, площею майже 1,5 га та вартістю понад 14 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.