Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

веретено

demotix.com

Вівторок, 16 вересня 2014, 10:56

У Львові пройде Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено»

веретено

28 вересня з 13.00 до 19.00 год у Музеї народної архітектури та побуту у Львові пройде VI Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено».

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

VI Фестиваль «Веретено» проходить під гаслом «Пізнай скарби свого народу».

Особливістю фестивалю є участь у ньому не виконавців, а носіїв первинного фольклору, які в обрядовій формі розкривають модель життя наших предків.

Основу програми фестивалю складають давні обряди із Галичини, Гуцульщини, Полісся, Слобожанщини, Київщини, Буковини. А саме: «Прибирання короваю», «Скривання молодої» , «Вінкоплетення», «Весільний поїзд», «Вбирання молодої», «Обжинки».

«Пізнавати свої духовні корені, з повагою приймати їх від наших батьків та з любов’ю передавати їх нашим нащадкам – таким є завдання фестивалю. У цей складний для України час, коли ми переживаємо підступний напад ворога, наш народ демонструє мужність, гідність, жертовність, підтверджуючи, що є спадкоємцем героїчної історії та великої культури», - розповідають організатори фестивалю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.