Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Туреччина

marketplace.secondlife.com

П'ятниця, 19 вересня 2014, 09:43

Посол Туреччини домовився з Турянським про поглиблення економічної співпраці

Туреччина

Поглиблення економічної співпраці та створення сприятливих умов для надходження турецьких інвестицій на Львівщину – про це йшлося на зустрічі т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрія Турянського з Надзвичайним і Повноважним Послом Туреччини в Україні Йонетом Дж. Тезелем.

 

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

“Теперішня економічна співпраця між обома країнами далеко не відповідає можливостям обох держав”, – cказав Юрій Турянський.

Однією із пріоритетних галузей розвитку на Львівщині є туризм: «Туреччина дуже добре розвиває цю галузь, – зазначив Юрій Турянський. – Тому ми прагнемо перейняти ваш досвід. Також ми відкриті для співпраці з турецьким бізнесом та створюватимемо для цього сприятливий грунт».

Йонет Дж. Тезель розповів, що у Львові вперше і пообіцяв приїхати сюди знову.

По завершенню зустрічі Юрій Турянський та Йонет Дж. Тезель висловили сподівання зустрітись сьогодні на «Арені Львів» під час футбольного матчу між харківським «Металістом» та турецьким «Трабзонспору».

Довідка

У січні-липні 2014 року зовнішньоторговельний оборот Львівщини з Туреччиною склав 29,4 млн дол.США (127,8 % до відповідного періоду 2013 року). Експорт склав 10,7 млн дол.США (214,7 % до 7 місяців 2013 року), а імпорт – 18,7 млн дол.США (104,0 % до січня-липня 2013 року). При цьому сформувалося від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі з Туреччиною розміром 8,0 млн дол.США.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.