Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львів АТО

Субота, 20 вересня 2014, 11:52

Учні львівського ліцею передали бійцям АТО мобільний блок-пост

львів АТО

Учні фізико-математичного ліцею Львова подарували бійцям добровольчого батальйону «Січ» пересувний блок-пост, який вони закупили за власноруч зібрані кошти.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Кошти, а це близько 20 тисяч гривень,  учні зібрали для військових за 2 дні і вирішили надати адресну дорогу, купити найнеобхідніше, те, що зможе врятувати життя наших бійців. Це – пересувні блок-пости, зроблені за зразком НАТО.

Народний депутат  Олег Гелевей, який зараз бере участь в АТО, сказав, що він зворушений вчинком дітей, які віддали свої власні збереження для допомоги військовим. Тим більш, такий блок-пост є вкрай необхідний для ведення бойових дій.

«Звичайно, ми хочемо миру. Але хочеш миру – готуйся до війни. Цей подарунок ми з гордістю повеземо до наших бійців в зону АТО, і розкажемо, як львівські діти дбають про них, хочуть допомогти їм», - розповів нардеп. 

Олег Гелевей розповів, що батальйон «Січ» зараз дислокується в Донецькій області і контролює трасу від Слов’янська до Дебальцевого.  І тому вздовж цієї траси є велика необхідність в таких  мобільних блок-постах. Він наголосив, що незважаючи на оголошене перемир’я, блок-пости по кілька разів обстрілюються терористами.

На думку депутата Львівської міської ради Євгена Білінського, Львівщина не тільки відсилає воювати своїх кращих бійців, а й «воює» своїми підприємствами. З його слів, учасники АТО уже перевірили цей блок-пост на полігоні і виявили його ефективність та міцність. 

«Відповідно до українського законодавства, такі конструкції має виготовляти наша оборонка. Але ми не можемо чекати, поки запрацює бюрократична машина, в той час, коли гинуть наші хлопці. Зараз воює вся країна і воюють навіть наші діти  - своїми сніданками, кишеньковими грішми, які їм дають батьки. Отой їхній добрий почин зробив сьогодні таку добру справу», - підкреслив Євген Білінський.    

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.