Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

земельні ділянки

3222.ua

Вівторок, 23 вересня 2014, 10:02

Учасникам АТО Львівщини вже виділили 181 земельну ділянку

земельні ділянки

У Львівській області станом на сьогодні, 22 вересня, майже дві сотні громадян, родичі яких загинули під час Євромайдану та АТО, а також військові, які служать в АТО, виявили бажання отримати земельні ділянки для ведення садівництва та індивідуального будівництва.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник, передає прес-служба ВО "Свобода".

Загалом площа зарезервованих земельних ділянок станом на вересень 2014 року вже становить 991 га, з яких за межами населених пунктів визначено 60 земельних ділянок площею 479 га, а у межах населених пунктів – 121 земельну ділянку площею 512 га.

Зокрема, у Буському районі для учасників АТО зарезервовано земельних ділянок площею близько 232 га, Бродівському – 15 га, у Дрогобицькому – 50 га, Жидачівському – 108 га, Жовківському – 111 га, Золочівському – 15 га, Миколаївському – 60 га, Стрийському – 31 га, Яворівському – 47,9 га тощо.

Виділені земельні ділянки призначені для індивідуального житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства.

Як зазначив Йосиф Ситник, на території області проживає 49 членів сімей, родичі яких загинули під час Революції Гідності, понад 250 членів сімей рідні яких загинули у зоні АТО та понад вісім тисяч воїнів, які воювали і продовжують перебувати на східних теренах України та які мають право на отримання земельних ділянок.

В свою чергу військовослужбовці, щоб отримати земельну ділянку, повинні звернутися з відповідним документом, що посвідчує участь в антитерористичній операції. 

Станом на сьогодні від учасників антитерористичної операції та родичів загиблих під час Революції Гідності й АТО надійшло 187 клопотань. За результатами розгляду яких Держземагентством у Львівській області прийнято 10 рішень, наказів про затвердження проектів землеустрою та надано у власність земельних ділянок площею 1,14 га.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.