Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Kuss Quartet

sydneycamerata.instantencore.com

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:10

У Львові виступить «Kuss Quartet» у рамках Тижнів німецької культури

Kuss Quartet

У четвер, 25 вересня, о 19:00 год. у рамках «Тижнів німецької культури» у Львівській філармонії виступить харизматичний «Kuss Quartet».

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Учасники ансамблю виконують різнопланову музику від епохи Відродження до сучасних творів. Музиканти вміло поєднують класичне виконання та інноваційні прийоми. 

Німецький квартет «Kuss» виконає твори віденських класиків Йозефа Гайдна та Людвіга ван Бетховена, а також англійського композитора ХХ століття - Харісона Бьортуістла.

Сама форма струнного квартету, який буде виконаний на концерті, кристалізувалась у творчості Йозефа Гайдна на основі популярних у другій половині XVIII століття жанрів камерної музики, до якої зачисляємо дивертисмент та серенаду. Композитор визначив основну кількість частин цього твору (чотири), і встановив їх композиційну послідовність.

На музичному вечорі також звучатиме тринадцятий квартет Бетховена, який має аж шість частин. У основі твору – дві різних мелодичних моделі, причому одна у дусі енергійних угорських чи хорватських мотивів, інша – світлого, пасторального спрямування, адже композитор вміло вплітає німецьку народну пісню в музичну канву. У фінальному Allegro Бетховен звукозображальними засобами показує образ простого народу. Цікавим є той факт, що існує дві версії фіналу квартету, одна з яких – монументальна фуга («Grosse Fuge» сі-бемоль мажор), виконання якої й зможуть почути усі охочі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.