Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

харчування в школах

firtka.if.ua

П'ятниця, 26 вересня 2014, 13:00

У Львові середня вартість харчування школяра на день становить 4,20 грн. – потрібно 15 грн.

харчування в школах

Цього року у Львові, відповідно до коштів, виділених з бюджету, середня вартість харчування у загальноосвітній школі на одну дитину в день становить 4,20 гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначає начальник управління освіти Галина Слічна, враховуючи ріст цін на продукти, ріст тарифів, необхідно передбачати на харчування однієї дитини 15 грн.

За словами Слічної, через інляцію зросла вартість продуктів і, до того ж, додаткові кошти з держбюджету не виділяються. 

«Ми цього року по-іншому підійшли до організації харчування. Ми мали зустрічі в серпні з батьками, ми чули думку батьків. Багато з них запропонували, що вони не хочуть, щоб дитина харчувалась за бюджетні кошти. Ми хочемо, щоб цей процес був юридично правильним, бо закон каже, що дитина повинна у початковій школі харчуватись. По місту є 284 заяви від батьків, які відмовились від харчування. Я вважаю, що правильно, якщо дитина не їсть в школі, не треба робити на неї розрахунок», - додала Галина Слічна.

Міське управління освіти вже зверталось у Міністерство освіти щодо перегляду фінансування та норм харчування школярів.

«З понеділка ми починаємо анкетування батьківської громади щодо організації харчування у школах міста Львова. Ми хочемо почути думку батьків. Думаю, це питання буде розглядатись і на рівні Міністерства освіти. Якщо ми не можемо повноцінно забезпечити певні речі, ми повинні це переглядати», - розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.