Львів відвідає видатний грузинський композитор Гія Канчелі

П'ятниця, 26 вересня 2014, 11:59

Міжнародний фестиваль сучасної музики Контрасти проведе авторський концерт видатного грузинського композитора Гії Канчелі, на якому він буде присутнім особисто.   

Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії.

На концерті звучатиме симфонічна музика Канчелі — літургія Оплаканий вітром у версії для віолончелі з оркестром, написана спеціально для престижного німецького фестивалю Berliner Feswochen, та Сьома Симфонія – остання із грандіозного циклу, задуманого композитором як ціла епопея семи симфонічних «життів».

Напередодні концерту у Львові за участю Канчелі відбудеться низка подій:

29.09.2014, понеділок
фойє Львівської обласної філармонії
13:00 - прес-конференція за участі композитора (присвячується його приїзду до Львова та авторському концерту на «Контрастах»)

29.09.2014, понеділок
Концертний зал ім. С. Людкевича
19:00 - концерт у Львівській обласній філармонії
Триб’ют Майстру.
Гія Канчелі на Контрастах
в програмі твори Гія Канчелі:
Оплаканий вітром - літургія для альта з оркестром в перекладі для віолончелі з оркестром (1988)
Симфонія №7 Епілог (1986)

30.09.2014, вівторок
Великий зал ЛНМА ім. М. Лисенка
12:00 - творча зустріч з композитором.

Довідка. Кіноманам Канчелі відомий за саундтреками до фільмів Міміно і Кін-Дза-Дза, театралам – музикою до спектаклів Тбіліського театру ім. Ш. Руставелі Кавказьке крейдяне коло, Річард ІІІ, Макбет, Дванадцята ніч, вистави Цар Едіп Київського театру ім. І. Франка (режисер Роберт Стуруа), шанувальникам «серйозної» музики – як автор глибоких симфонічних та камерних творів, а геть усім – композитор веселої пісеньки Чіто-Гріто.

Грузинського композитора Гію Канчелі можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших композиторів сучасної музики, визнаним у цілому світі.

Народився 1935 року в Тбілісі, там же закінчив геологічний факультет університету, а потім консерваторію. З 1967 по 1986 рік він написав сім симфоній, за Четверту симфонію в 1976 році композитор отримав Державну премію СРСР.

Мітки: Гія Канчелі, Львівська філармонія