Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Кубів

Середа, 1 жовтня 2014, 16:20

При Кубіві у Нацбанку роздерибанили 11 млн грн, – Генпрокуратура

Степан Кубів

У ході перевірки Національного банку України Генеральною прокуратурою викрито факти незаконного використання державних коштів колишніми високопосадовцями цієї державної установи.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема встановлено, що всупереч вимогам Законів України «Про Національний банк України» та «Про здійснення державних закупівель» у 2012 році ними безпідставно витрачено понад 11 млн грн на інформування про діяльність комерційних банків.

Щоправда, у Генпрокуратурі не уточняють чи до "безпідставного витрачення коштів" причетний сам екс-глава Нацбанку Степан Кубів.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Національного банку України. Перевірки у Національному банку тривають.

Нагадаємо, після того як Кубів був нардепом від "Батьківщини", він очолив Нацбанк. На цій посаді Кубів запам'ятається насамперед через обвал національної валюти. Через декілька місяціввін написав заяву на звільнення через "бажання продовжити політичну кар'єру та втілення майданних цінностей".

Кубів береу участь у парламентських виборах 26 жовтня 2014 року – він отримав 59-е місце у списку "Блоку Петра Порошенка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.