Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школи

credo-ua.org

Вівторок, 7 жовтня 2014, 15:07

Прокуратура попередила дерибан шкільних приміщень на Львівщині

школи

У ході перевірок органами прокуратури Львівської області встановлено випадки незаконного відчуження майна шкіл та зловживання при використанні бюджетних коштів, призначених для зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, прокуратурою Яворівського району розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників відділу освіти Яворівської райдержадміністрації, бездіяльність яких призвела до відчуження на користь приватної особи приміщень загальноосвітньої школи у м.Новояворівськ, вартістю 120 тис. грн.

Також, прокурором Турківського району виявлено завищення вартості виконаних робіт з добудови класів та капітального ремонту трьох шкіл району, внаслідок чого державі завдано майже 150 тис. грн. збитків. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.367 КК України.

Окрім кримінально-караних правопорушень, мають місце факти несвоєчасного стягнення місцевими органами виконавчої влади заборгованості за оренду приміщень закладів освіти, а також прийняття рішень про призупинення діяльності шкіл без згоди територіальних громад, зокрема, у Городоцькому, Буському, Жовківському, Жидачівському, Стрийському районах.

Відтак, за наслідками проведених перевірок додержання вимог законодавства щодо збереження мережі закладів для дітей та їх майна, органами прокуратури області зареєстровано 3 кримінальних провадження, внесено 19 подань, в інтересах навчальних закладів до судів заявлено 4 позови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.