Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

група

Четвер, 9 жовтня 2014, 12:52

Львівщина повинна створити нові правила гри в економіці, – екс-віце-прем’єр

група

Підприємці Львівщини очікують на економічні реформи, і шлях до них бачать через подолання політичної кризи.

Про це повідомила прес-служба "Народного фронту".

Рада підприємців Львівщини обговорила економічні проблеми, які заважають сьогодні успішно вести бізнес. Подолання економічної кризи полягає, перш за все, у формуванні нових законів. Проте почати його потрібно знизу, після ретельних консультацій з підприємцями, - вважає перший заступник голови ради підприємців Львівської області Михайло Коропецький:

«Ми надіємося на цю Верховну Раду, на цих наших кандидатів у народні депутати, які нас почують, які зрозуміють, що треба формувати законодавство знизу, звичайно враховуючи і їхнє завдання перед бюджетом , але воно має бути зважене, тоді воно дає можливість розвитку».

Підприємці, в першу чергу, чекають змін в податковому кодексі. Адже, на їх погляд, єдиний соціальний внесок є дуже обтяжливим для ведення підприємництва. А це спонукає бізнес іти у тінь. Ще одним чинником, що створює тіньовий сектор економіки, Михайло Коропецький називає податок на додану вартість. Зниження його припинить спекуляції у підприємництві.

«Коли великий податок, завжди є бажання щось з ним зробити. Коли він є таким помірним, то це бажання пропадає і ти думаєш не над тим, як уникнути податків, а як працювати, щоб заробити більше».

Сьогодні Львівщина повинна показати приклад створення нової економіки всій Україні, - вважає колишній віце-прем’єр України, голова Львівського товариства у Києві, кандидат економічних наук Іван Васюник:

«Я думаю, що Львівщина, яка є останні роки гарантом незалежності, повинна показувати приклад створення нових правил гри в економіці. А це означає – категорично відмовитися від всіх корупційних схем. Це означає бути ініціатором і, в буквальному розумінні, тиснути на владу щодо зниження податків. І тоді кожна людина буде відчувати економічний поступ, а отже і зростання власного добробуту».

На думку Івана Васюника область має шанс на створення потужного військово-промислового комплексу. Та на відродження тих підприємств, які, через необдуману політику влади, втрачають свій потенціал.

«Я побував на підприємстві «Трембіта», яке виготовляє унікальні музичні інструменти. Декілька років тому, за старої влади, практично відмовилися від централізованих закупок бандур для навчальних закладів. Це різко зменшило попит. А коли ще через митницю йдуть не декларовані китайські бандури і гітари, то це означає що ми на шляху до закриття цього підприємства.
Тут не треба дуже розумні кроки робити, тут просто треба мати відповідальність перед людьми, які працюють і перед тим цінним виробництвом», - вважає колишній віце-прем’єр міністр України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.