Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ipukr.com

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 11:25

Нацбанк визнав ще три банки неплатоспроможними

Нацбанк

Національний банк відніс до категорії неплатоспроможних ПАТ "КБ "Аксіома", ПАТ "Інтеркредитбанк" та ПАТ "Меліор Банк".

Як повідомила прес-служба регулятора, у діяльності цих банків виявлено факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму).

Нацбанк за останні роки неодноразово притягав вищезазначені банки до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

Зокрема протягом 2012 – 2014 років до ПАТ "КБ "Аксіома" Національний банк України застосував шість заходів впливу (санкцій) за порушення зазначеного законодавства.

Водночас за результатами перевірок діяльності ПАТ "КБ "Аксіома", ПАТ "Інтеркредитбанк", ПАТ "Меліор Банк", проведених регулятором у вересні 2014 року, установлено факти здійснення масштабних операцій із готівковими коштами в національній валюті. Невжиття зазначеними банками заходів, достатніх для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, створили умови для здійснення ними ризикової діяльності.

Нагадаємо, 22 серпня Нацбанк визнав неплатоспромжним "Терра-банк", 18 вересня – ПАТ "Актабанк", 25 вересня – "Грін Банк".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.