Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вишкіл

uha.org.ua

Середа, 15 жовтня 2014, 15:07

Військово-практичний вишкіл провели для жителів Сихова

вишкіл

Уже вп’яте для львів’ян відбувся військово-практичний вишкіл. Сотні сихівчан прийшли, аби навчитись азам військової підготовки.  

Про це повідомив інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Їх традиційно поділили на декілька секцій: одні вчились виявляти та знешкоджувати міни, надавати першу медичну допомогу, а інші - опановували основи рукопашного бою.Також на навчаннях представили різноманітну зброю -автомати Калашнікова, міномети. Кожен охочий міг спробувати розібрати і зібрати цю зброю.

«Сьогодні для львів’ян значно кориснішими є військові навчання, аніж, припустимо, свято пампуха чи ще якісь святкові заходи», - сказав голова ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

З його слів, люди розуміють, що коли в країні війна, то ці навчання можуть врятувати сотні життів.

«Звичайно, львів’яни приходять з великою цікавістю, бо розуміють, що це потрібно. Чим більше у львів’ян є знань, тим менша ймовірність того, що у Львові виникнуть якісь проблеми».

Окрім цього, депутат повідомив, що вже незабаром для мешканців Рясне-2, що у Львові, також відбудуться такі військові навчання.

Нагадаємо, цикл військово-практичних навчань розпочався 13 вересня у Львові для мешканців Франківського району Львова.Наступні вишколи відбулися у Шевченківському, Личаківському районах та на Левандівці.

Акція відбувається з ініціативи молодіжного об’єднання «Львівський Євромайдан», громадської організації «Студентська Свобода Львівщини», за інформаційної підтримки департаменту Державної служби з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, департаменту освіти і науки ЛОДА та за практичною участю Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.