Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Четвер, 16 жовтня 2014, 14:19

Екологічно чисті продукти можуть принести Україні мільярди, – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Сьогодні, 16 жовтня, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко зустрілася з Львівським відділенням Всеукраїнської Асоціації Сільських та Селищних Рад. 

Про це повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина».

«Коли створювали Асоціацію Сільських та Селищних Рад, склали бюджетний кодекс. Кожна сільська та селищна рада мала мати самостійний бюджет, який формувався з податків, які збираються на місцевому рівні – податок на доходи фізичних осіб, податок на землю у повному обсязі, частина податку на прибуток. У Верховній Раді на це наклали вето. І теперішній уряд замість створювати економічно самостійно сільські та селищні ради підготував два пакети законопроектів – адміністративну реформу та зміни до податкової системи аграрного сектору», – заявила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко наголосила, що згідно адміністративно-територіальної реформи з 10 279 сільських громад буде 400.

«Сільські та селищні ради приєднають разом зі землею до великих міст. Люди втратять право розпоряджатися своїм майном – землею, – продовжила лідер Партії. – Таким чином ми зможемо зруйнувати систему економіки села. У магазинах Європи стоять черги лише за екологічно чистими продуктами. Україна не повинна продавати сільськогосподарську сировину. Вона може заробити мільярди євро на екологічно чистих продуктах. Треба забезпечити села самостійними бюджетами, які будуть наповнюватися податками з фізичних осіб та податками на землю. Треба відкрити систему агрокооперативів. Вони будуть скеровані не на заробляння грошей, а на об’єднання людей, які працюють в аграрному секторі. Будуть допомагати їм збувати свою продукцію. Усі прибутки – ділити між ними. Податки з кожного такого мешканця села наповнять бюджет”.

Тимошенко пропонує агрокооперативам давати кредити під 5-8 % річних. Також виступає проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Наприкінці зустрічі було підписано угоду щодо дій у майбутньому парламенті між партією «Батьківщина» та Львівським регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації Сільських та Селищних Рад, Асоціацією роботодавців, торгівлі та громадського харчування Львівської області, Львівською обласною організацією профспілок працівників та сільськогосподарського машинобудування, Львівським обласним фондом реабілітації інвалідів та Спілкою діячів мистецтва України. Це ті фонди та організації, які тісно пов’язані з розвитком місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.