Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

молитва в мечеті

umma.ua

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 14:26

У Львові може з'явитись мечеть

молитва в мечеті

Львівська міська влада не заперечуватиме кримсько-татарській громаді переселенців справляти свої релігійні потреби зручним для них чином.

Про це сьогодні, 17 жовтня, на прес-конференції сказала Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міськради.

"Ніхто ще не звертався з такою пропозицією, але з точки зору світоглядної: все залежить від того, чи буде така пропозиція. Я думаю, що шляхом діалогу ми будь-яке питання можемо розв'язати. У нас є синагога і римо-католицькі храми, грако-католицькі і православні церкви. Якщо таке питання постане ми будемо його розглядати", - сказала вона.

А от Алім Алієв, співзасновник «Кримського Дому» та ініціативи «Крим SOS» на мечеті не наполягає:

"Насправді таке питання є, але ми говоримо не про мечеть, а про молільний будинок, куди може прийти людина і виконати свої релігійні обряди. Наразі у Львові є 2 молитовні будинки, але вони, в принципі, замаленькі. Постає питання чи кримські-татари захочуть бути окремо і чути свою власну мову. Щоб в будинку говорили кримсько-татарською, а не російською. Таке питання поставили через збереження мови".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.