Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

topwar.ru

Вівторок, 4 листопада 2014, 13:37

Волонтери Львівщини збирають зимові речі та техніку бійцям АТО

Всупереч Міністерству оборони, яке стверджує, що бійці АТО мають все необхідне, львівські волонтери збирають гроші на першочергову техніку, медикаменти та теплі речі, яких не вистачає солдатам.

Сьогодні під час прес-конференції «АТО в умовах зими: волонтери про проблеми та потреби вояків» обговорювалися питання, стосовно забезпечення бійців речами и обладнанням першої необхідності.

Представник волонтерської групи «Парк» Олександр Молодий зазначив, що потреби бійців наразі суттєво відрізняються від потреб, які були на початку  АТО.

«Хлопці стали розумнішими та виваженішими, наразі першочергове – це тепловізори, біноклі, прилади нічного бачення, - те, що Міністерство Оборони не передбачає. Просили хлопці теплі бушлати та маскувальні костюми, це вже в нас є», - зауважує Молодий.

Уляна Дідич, представник волонтерської групи «Допоможи Фронту», відкоментувала поточну ситуацію так: - «Наразі пріоритетним є зимовий одяг та обладнання. Наприклад, хлопцям потрібні потужні рації, які можуть добивати зв’язок до 20 км, натомість вони монтують щось подібне з 5 звичайних рацій».

Володимир Гаврон, волонтер з Жидачівщини, зазначає, що наразі у зоні бойових дій знаходиться близько 200 хлопців з Жидачивщини, тому солдатам збирали речі першої необхідності і під час першого призиву влітку і наразі. Допомога надходить всім: від водіїв до снайперів. Ліітній і зимовий період хлопці були забезпечені речами першої необхідності, тепер формується гуманітарна допомога на зимку.

Наталка Микитюк, представник служби медичного забезпечення «Допоможи Фронту», розповіла, що аптечка для надання першої допомоги коштує близько 100 долларів, це складно дозволити, але завдяки небайдужим під час проведення АТО закупаються і передаються усі необхідні медикаменти першої допомоги. Наразі, першочерговими ліками у списку медикаментів є протипростудні засоби, антибіотики, назальні краплі та вітаміни.

Андрій Салюк, представник ініціативи «Львівський лицар», зазначає, що люди потроху стають байдужими, можливо через те, що їх проблема Сходу напряму   не стосується.

«Війна стосується всіх, але перемога залежить від кожного. Міністерство оборони зазначає, що у солдатів є все необхідне обладнання, але волонтери займаються питанням що і куди потрібно. Ми беремо на себе техніку та обладнання, допомагаємо збройним силам: GPS навігатори, тепловізори, біноклі, буржуйки і навіть бурова вишка, яка потрібна солдатам для здобуття води. Наразі надходять гроші від європейської та американської діаспори, ми приймаємо ці гроші, бо тих, що жертвують тут, - не вистачає. Головне, щоб люди не були байдужими, бо війна не закінчилась».

Також волонтери зазначають, що міська влада в курсі всіх проблем, але усі запити залишаються без відповідей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.