Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Воля"

raznesi.info

Вівторок, 4 листопада 2014, 14:59

Житомирська "Воля" дорікає Соболєву у зраді

партія "Воля"

Делегати з’їзду партії «Воля», члени Люстраційного Комітету Житомирщини Сергій Гмирук та Юрій Михальчук опублікували заяву, в якій дорікають члену партії Єгору Соболєву в зраді інтересів партії на користь "Самопомочі".

Про це повідомляє прес-служба Житомирської "Волі".

Подаємо повністю:

Відкритий лист Єгору Соболєву від людей Волі!

Єгоре! Звертаються до тебе не мертві, а живі й народжені в Україні люди Волі, яку не можна огородити партійними стовпцями чи задавити політичним пустослів’ям. Український Тризуб як Герб нації й держави вільних людей з часів Володимира Великого нагадує кожному чужинцеві про святу нашу Волю, за яку не страшно боротись і яку безкорисливо здатне відстоювати не одне покоління нашого роду. Воля це — заслуга кожного українця, кожного Майдану, що творився в різний історичний період.

Під час Революції Гідності представники Житомирщини виконували свій обов’язок збереження української Волі разом із мільйонами співвітчизників, які піднялись проти злочинної влади в містах та селах нашої країни. Волю Майдану щодо очищення влади продовжили житомиряни й після завершення янучарської чуми. Бо дерево української спільноти потребує очистити кожну гілку влади від чиновників, що заражені бактерією корупції й вседозволеності. Тому автомайданівці Житомирщини, серед яких є й представники партії «Воля», приходили до Верховної Ради України й змушували депутатів прийняти Закон про люстрацію. Наша чисельність і активність дозволяли тобі, Єгоре, отримати надійний майданчик для виступів, безпечно заявляти про себе як політика. Твоє делегування у списки Самопомочі теж відбулося за нашої згоди й підтримки!

Ми не перешкоджали тобі на шляху до парламенту й під час виборчої кампанії, коли ти в своїй передвиборчій риториці уникав будь-яку згадку про Волю — партію побратимів (окремі з них як мажоритарники власними силами змагались із кандидатами старої системи). Ми оберігали твій імідж навіть і тоді, коли ти знаходив час для підтримки регіонала Журавського (як журналіста тебе б мав зупинити той факт, що саме Журавський був автором так званого закону про наклеп). Не обтяжували ми тебе й питаннями, як так трапилось, що політичний партнер Самопоміч не підтримав наших кандидатів-мажоритарників, а навпаки — усіляко перешкоджав веденню їх виборчої кампанії: на округах кандидатів від Волі Самопоміч заявляла про підтримку самовисуванців із сумнівною політичною орієнтацією або висувала там своїх представників). Ми берегли тебе, Єгоре, як справжні козаки, яким під силу власними силами вирішувати партійні питання!

Твоя істерія після з'їзду партії Воля також створила певний прецедент, щоб і цього разу допомогти тобі. Щоправда, допомогти розібратись у питаннях сутності вільної людини та особливості українського менталітету. Отже, людиною Волі не може бути зрадник і брехун!

Що ж стосується другого питання, то тут допоможе слово. Перед тим, як прийняти присягу народного депутата України, ознайомся докладно з творчістю нашого Кобзаря. Бо жити в Україні й керуватись лише поемою Гоголя «Мертві душі», в якій Микола Васильович розкриває кріпосницьку сутність Російської імперії, може стати фатальною помилкою для майбутнього українського політика, тим паче — законотворця. Визначальними для українців є слова Тараса Шевченка: «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля!». За це ми, власне, й боремось! А ти, Єгоре?

Нагадаємо, партія “Воля” визнала незадовільною співпрацю з Об’єднанням “Самопоміч” та створить у парламенті своє об’єднання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.