Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

класична музика

e-yaschuk.livejournal.com

Середа, 5 листопада 2014, 09:29

Львівська філармонія запрошує на вечір музики у темпі presto

класична музика

У середу, 5 Листопада, 2014 о 19:00 год. у Львівській філармонії відбудеться вистава-концерт «Століття в темпі presto», де звучатимуть новели, поезія та пісні українських авторів, а також органна музика XX століття. 

Автор та виконавець концерту-вистави «Століття в темпі presto» – майстер художнього слова Інна Павлюк, інформує прес-служба Львівської обласної філармонії. 

Концерт відбудеться за участю солістів Львівської обласної філармонії – заслуженої артистки України Наталії Дитюк, Олени Мацелюх, Миколи Габрука, Ірини Грех, Ніни Карпінець, Ольги Фенюк, а також майстра художнього слова, заслуженого артиста України Олега Батова та львівського барда Олеся Дяка.

Як зазначає Інна Павлюк: «Ще донедавна ми жили, кохали і творили в двадцятому столітті. Переступивши умовну межу тисячоліття, усвідомили не одразу: двадцятий вік – це вже історія. Ще довго звикали говорити «у минулому столітті» і аж тепер переконались, що воно таки минуле, оте 20-те: бурхливе, революційне, оптимістичне і трагічне водночас –століття в якому небувалий вибух технічного прогресу і наукової думки не зробив людей ні мудрішими, ні щасливішими. Колись, напевно, наші біди і радісні миті, модні дрібнички і геніальні твори мистецтва, прекрасні мрії і божевільні плани помістять на одну сторінку, якогось фантастичного підручника. Сьогодні ми ще бачимо деталі: ще пам’ятаємо ту музику, яка звучала у 80-ті, ще уявляємо, які поетичні рими хвилювали панянок у 10-ті, і не такими вже далекими здаються родинні оповіді «про війну».

Отож, зробімо спробу за одну годину окинути поглядом період у сто років. Це можливо лише у дуже швидкому темпі, темпі presto.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.