Львівська облрада вимагає залучити до АТО українських миротворців

середа, 5 листопада 2014 р. о 13:56
Львівська облрада вимагає залучити до АТО українських миротворців
tsn.ua
українські миротворці

Рішенням сесії Львівської облради депутати звернулись до президента та Верховної Ради щодо необхідності негайного відкликання українських миротворців, котрі беруть участь у міжнародних операціях, для залучення їх до проведення Антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

У своєму зверненні депутати висловлюють занепокоєння ситуацією, в яку потрапили Збройні сили України в районі проведення АТО: «Неприхована, відверта і відкрита допомога керівництва Російської Федерації ополченцям фейкових республік «ДНР» та «ЛНР» затягує успішне завершення АТО й унеможливлює встановлення стійкого миру на східних теренах нашої держави.»

Зокрема, депутати наголошують: «За таких надзвичайно важких умов, коли по обидва боки кордону «Гради» пекельним вогнем накривають українські військові підрозділи, вони, як ніколи потребують підтримки і допомоги військових контингентів, які нагромадили чималий досвід, беручи участь у військових операціях в інших державах», - наголошують депутати.

На думку обласних обранців, таку підмогу військовослужбовцям України в проведенні та успішному завершенні АТО можуть надати українські миротворці, які впродовж 20 років задіяні в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки.

Відтак, рішенням сесії Львівської обласної ради депутати звернулись до Президента України та Верховної Ради України з проханням врахувати усі реальні та потенційні загрози національним інтересам Української держави, а також відкликати підрозділи ЗСУ, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримки миру та безпеки в інших державах, для подальшого їх в АТО.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024