Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

модернізація тепломереж

galinfo.com.ua

Четвер, 13 листопада 2014, 14:11

Львову потрібно надалі проводити модернізацію тепломереж, аби зекономити тепло, – Кужелюк

модернізація тепломереж

У Львові практика гнучкого відключення опалення на період потепління буде ефективнішою лише після модернізації тепломереж.

Таку думку висловив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк в ефірі радіо «Незалежність».

За словами депутата, наразі експерти обговорюють це і кажуть, що така практика може бути ефективна в невеличких містах. А у великих містах, де є система неповоротка - це неможливо.

"Відключення теплопостачання, коли на вулиці тепло, є ефективним механізмом економії коштів. Протягом багатьох років у Львові інтенсивно міняли труби і теплотраси, які були зношені ще з радянських часів. Бо що стається під час відключення тепла? Виникає гідродинамічний удар, коли вмикається і вимикається тиск. Відповідно, коли труби нові, то це можна зробити без всіляких наслідків. А в Києві, наприклад, ніхто не думав про заміну теплотрас, тому там система є «неповоротка». Система може бути «повороткою», але треба робити модернізацію теплопостачання впродовж багатьох років", зазначив Юрій Кужелюк.

За словами депутата, за рахунок утеплення будинку можна зекономити до 30-40 %, особливо у «хрущівках», якщо їх утеплити.

"Тому треба привчатись менше споживати. Не більше виробляти, а менше споживати. А це вже залежить від мешканців, наскільки вони утеплюють свої помешкання і сходовий майданчик, щоб не були побиті вікна, закривалось горище. У будинках потрібно обов’язково мати лічильник, і щоб мешканці моли самі їх вмикати чи вимикати в залежності від погоди", сказав Юрій Кужелюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.