Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

угода про асоціацію

tsn.ua

П'ятниця, 14 листопада 2014, 16:49

Турянський розпорядився імплементувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС на Львівщині

угода про асоціацію

Т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський видав розпорядження «Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами».

Турянський доручив Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості обласної державної адміністрації "сприяти створенню та розширенню інфраструктури для розвитку малого та середнього бізнесу..., участі Львівської області у програмах ЄС стосовно розвитку малого та середнього підприємництва;  сприяти активізації співпраці з державами – членами ЄС щодо обміну інформацією про методи планування і реалізації державної політики регіонального розвитку.

Т.в.о. голови Львівської ОДА розпорядився департаменту з питань культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації:забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із захистом прав національних меншин, у тому числі в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України; забезпечити сприяння етнокультурному розвитку національних меншин шляхом проведення культурно-мистецьких та культурно-просвітницьких заходів; розробити до 20 березня 2015 року пропозиції щодо Стратегії розвитку сфери культури до 2025 року.

Здійснювати заходи щодо імплементації Конвенції про охорону і заохочення розмаїття форм культурного самовираження 2005 року.

Серед іншого департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА доручено до 01 жовтня 2017 року розробити пропозиції до проектів нормативно-правових актів з метою імплементації положень Директиви Ради 91/271/ЄЕС від 25 травня 1991 року про очищення міських стічних вод, доповненої Директивою 98/15/ЄС та Регламентами (ЄС) № 1882/2003 і 1137/2008 (у частині заходів із строком виконання до кінця 2017 року).

Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, департаменту з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації до 01 жовтня 2017 року розробити пропозиції до проектів нормативно-правових актів з метою імплементації положень Директиви 2007/60/ЄС Європейського парламенту та Ради від 23 жовтня 2007 року про оцінку та управління ризиками затоплення (у частині заходів із строком виконання до кінця 2017 року).

Відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей обласної державної адміністрації :визначати планувальні обмеження з урахуванням охоронних зон об’єктів культурної спадщини та вимог містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях (погодження відповідних програм та проектів містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень, меліоративних, шляхових, земляних робіт, реалізація яких може позначитися на стані пам'яток місцевого значення, їх територій та зон охорони); забезпечити включення заходів з охорони культурної спадщини до програмних документів на обласному та місцевому рівні для швидкого реагування на різноманітні загрози для об'єктів культурної спадщини з метою їх збереження.

Нагадаємо, політичну частину угоди про асоціацію мж Україною та ЄС було підписано 21 березня 2014 року. Економічну частину угоди було підписано 27 червня 2014 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.