Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

воїн НАТО

natosource.tumblr.com

Вівторок, 25 листопада 2014, 11:15

Більше половини українців хочуть бачити Україну в НАТО

воїн НАТО

Якби сьогодні проводився референдум про вступ України до НАТО, то половина опитаних (51%) проголосували б за вступ, 25% – проти. Ще чверть – не визначилися або не брали б участі у такому референдумі.

Такі результати дослідження, проведеного Соціологічною групою Рейтинг.

Починаючи із квітня цього року кількість прихильників вступу до НАТО постійно збільшується. У листопаді зафіксовано найбільший рівень його підтримки (з 40 у квітні до 51%) при одночасному зменшенні противників вступу (з 46 у квітні до 25%). Найбільше вступ до НАТО підтримують мешканці Заходу, Півночі та Центру. На Сході приблизно рівна кількість прихильників і противників НАТО, на Півдні і Донбасі – більше противників.

Абсолютна більшість (74%) вважають, що Україна повинна бути унітарною державою, 15% – федеративною, не визначилися – 11%.

64% респондентів підтримують вступ України до ЄС, 17% – до Митного союзу, 19% – не визначилися.

З квітня 2014 року спостерігається збільшення прихильників вступу до ЄС (з 55 у квітні до 64%) при одночасному зменшенні прихильників МС (з 24 у квітні до 17%). Вступ до ЄС підтримують більшість опитаних на Заході, Півночі, в Центрі, на Сході та Півдні. Лише на Донбасі більшість – за вступ України до Митного союзу.

Майже половина опитаних (48%) підтримують ініціативу скасування на законодавчому рівні позаблокового статусу України, близько третини (28%) – проти цього. Ще чверть – не визначилися.

Довідка. Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. Терміни проведення дослідження: 6 - 13 листопада 2014.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.