Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

герої Майдану

freckle06.livejournal.com

Середа, 26 листопада 2014, 13:29

У Львові шукають ідеї для вшанування Героїв Майдану

герої Майдану

У Львівській міській раді оголосили про початок міжнародного відбору ідей для подальшого експертного і громадського обговорення із вшанування пам’яті Героїв Майдану «Небесна Сотня».

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Голова комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму Ярослав Музичко зауважив, що ще в травні відбулось спільне засідання двох комісії культури ЛОР та ЛМР, на якому було вирішено створити оргкомітет для підготовки самого конкурсу. Основні принципи, на яких буде базуватись відбір – це повна відкритість і прозорість, широка поінформованість в ЗМІ, залучення найширших громадських кіл в Україні та за кордоном.

Директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів повідомив, що з 25 листопада - по 2 лютого триватиме конкурсний відбір ідей та проектів. З його слів, заохочується подання на розгляд ідей/концепцій у різноманітних формах і виявах: простір, події, інституції, об’єкти, зокрема ландшафтні, монументальні, містобудівні. Усі надіслані іде/концепції будуть оприлюднені на сайті Львівської міської ради і виставлені для громадського огляду в одному із виставкових залів Львова. Також їх запропонують експертам і громадськості для обговорення і подання рекомендацій щодо подальшої реалізації.

Координатор Львівського Євромайдану Василь Молдован нагадав, що громадські активісти звернулись ще в кінці лютого до Львівської міської ради, щоб спільно напрацювати концепцію вшанування у Львові героїв Небесної Сотні. «Ми хочемо, щоб кожен львів’янин, який прийде до пам’ятника, міг загадати тих героїв, ще раз пережити емоції, які вирували тоді».

На думку архітектора Ореста Скопа, львівська громада має віднайти об’єднуюче рішення і встановити пам’ятник всім героям України, які віддали своє життя за її незалежність, у тому числі і воїнам, які загинули в АТО.

Терміни проведення заходів:

25 листопада – 2 лютого – оголошення та проведення першого конкурсного відбору на концепцію; 2 – 19 лютого – опрацювання поданих ідей та пропозицій для підготовки виставки; 20 лютого – відкриття виставки робіт та проведення громадського обговорення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.