Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

старенький трамвай

explorer.lviv.ua

Четвер, 27 листопада 2014, 13:51

Львів'яни зможуть побачити якими були трамваї в минулому у місті

старенький трамвай

Тематичну екскурсію «Шляхами львівських трамваїв» організовують 30 листопада ЛКП «Львівелектротранс» і ГО «Львів'яни за електротранспорт».

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

У програму екскурсії входитиме поїздка на історичному трамвайному вагоні «CKD-Tatra T4SU» № 869 за маршрутом лінії кінного трамваю від Головного залізничного вокзалу вулицями Чернівецькою та Городоцькою до площі Ярослава Осьмомисла, далі трамвай їхатиме вулицями Підвальною, Винниченка та Личаківською на кінцеву «вулиця Пасічна».

У зворотному напрямку трамвай проїде маршрутом найстаршого діючого трамвайного маршруту Львова «Личаків - Головний залізничний вокзал», який було відкрито 120 років тому - 30 листопада 1894 року.

Під час поїздки гіди-екскурсоводи із числа членів ГО «Львів'яни за електротранспорт» розкажуть про історію кінного трамваю, будівництво трамвайної лінії «Личаків - Залізничний вокзал» та про зародження у Львові тролейбусного руху.

Після поїздки учасники екскурсії відвідають трамвайне депо, де оглянуть трамваї-раритети, зокрема «Sanok SN-1» №093 (1909 рік випуску - найстарший діючий трамвай Львова).

Збір учасників екскурсії - із 10.30 год. до 11.00 год. на кінцевій зупинці трамваїв №1, 6, 9, 10 «Головний вокзал». Трамвай для посадки екскурсантів прибуде об 11.00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.